Черкаська організація Комітету виборців України презентувала результати моніторингу дотримання антикорупційного законодавства депутатами міської ради. За підсумками моніторингу представники КВУ виявили вісьмох депутатів, які подали не всю інформацію у своїх деклараціях про доходи за 2016 рік, пише “Інфоміст“.

Ідеться про Олексія Мельника, Володимира Бурячинського, Олександра Радуцького, Руслана Лолу, Олександра Дишлюка, Руслана Зорю, Романа Дісканта і Сергія Тищенка. За наслідками активісти написали вісім листів до НАЗК із проханням перевірити інформацію щодо зловживань депутатів.

– Ми нікого не звинувачуємо, це функція НАЗК. Я лише констатую, що було оформлено вісім заяв, у яких було вказано про ці факти. Було висловлено прохання провести перевірку і, відповідно до повноважень, скласти протоколи і передати на розгляд суду, – зазначила активіст КВУ Алла Юрковська.

Так, Бурячинський, Мельник, Тищенко і Дишлюк не вказали, що є кінцевими бенефіціарами певних підприємств. Найбільше незадекларованих підприємств представники КВУ знайшли у Тищенка. Діскант і Лола “забули” задекларувати майно, а Зоря і Радуцький не вказали, що є керівниками громадських організацій.   Нині відповідь активісти отримали відповіді лише щодо двох депутатів – Зорі та Лоли. Нині триває перевірка.