Днями в департаменті освіти та гуманітарної політики відбулося неформальне коло спілкування молодих спеціалістів галузі позашкілля з заступницею міського голови з питань виконавчих органів ради Анастасією Чубіною, директором департаменту Богданом Бєловим та начальницею управління освіти Надією Євчак.

15 молодих педагогів розповіли чому обрали професію викладача та які ідею хотіли б втілити найближчим часом. Виявилося, що більшість педагогів стали викладачами тих напрямів, в яких займалися самі.

В цілому в закладах позашкілля розвиває свої таланти понад 6 тисяч дітей. Наразі пріоритетне завдання як і для влади, так і для адміністрацій закладів – залучати більше дітей до занять.

«Молодь – це рушій будь-якого прогресу. Молоді викладачі – це завжди новий погляд на навчання, велика кількість нових та цікавих ініціатив, сучасні підходи та погляди. А це безсумнівно те, що зараз потрібно. Адже для того, щоб ефективно розвивати галузь позашкілля в місті ми маємо рухатись в ногу з часом.Надзвичайно приємно те, що частина спеціалістів з якими мала вчора змогу поспілкуватись, самі ж є вихованцями цих закладів. Звісно, дуже хотілося, щоб таких молодих працівників ставало все більше. А ми вже, в свою чергу, як влада, будемо робити все від нас залежне, щоб мотивувати та заохочувати молоді кадри працювати саме в комунальних закладах», – відзначила заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

На останок зустрічі керівництво зробило декілька передноворічних подарунків для молодих педагогів, – повідомили, що на при кінці року всі вони отримають грошове заохочення в розмірі 5 тисяч гривень та вручили приємні подарунки. Ця премія передбачені в цьому вперше Програмою розвитку закладів позашкільної освіти м. Черкаси на 2022-2026 роки.