17 січня у Золотоноші рятували лебедя. Мороз того дня сягав близько 20 градусів і небайжужі золотонісці хвилювались за долю птаха.

Після того, як лебедя впіймали, його оглянув ветеринарний лікар Євгеній Богацький. За його вердиктом, птах здоровий, але до відльоту фізично не готовий і для великої відстані у нього не вистачило б сил. Лікар зауважив, що й у клітці тримати його довго не можна. Якийсь день-другий, доки відігріється. Він порадив звернутися до Межигірського притулку для лебедів. Розповідає видання zoloto.city.

У телефонному режимі Олена Козлова з’ясувала, на яких умовах можна прилаштувати врятованого птаха. Тамтешні орнітологи запевнили: прийом лебедів безкоштовний і будуть вдячні за доставку.

Тож дорога комунальників пролягла до Межигір’я. Автомобіль Павла Верчика з птахом у клітці пропустили на територію притулку. Лебедя оглянув орнітолог і зауважив, що це – лебідка, оскільки жіночі особини менші за розмірами і мають коротшу шию. У неї травмована нога, можливо, саме це і стало причиною її зимівлі у Золотоноші. Птаху трохи більше 2-х років. Його помістили у вольєр для догляду. Лише через 2 тижні лебідку випустять на ставок. Таких птахів у притулку наразі близько 40. Донедавна їх мешкало 90. При заселенні їм підрізають крила, щоб вони набралися сил і не полетіли завчасно. А потім білі красені самостійно залишають територію Межигір’я.

Ось у такому санаторії зимуватиме золотоніська лебідка, яку не залишили напризволяще містяни у люті холоди.