Чудову ініціативу започаткували у Ватутіному на Черкащині. На офіційних сторінках міськради знайомлять мешканців громади зі сторінками вітчизняної історії – видатними постатями, на честь яких було перейменовано вулиці, пише видання “Вісті Черкащини“.

Це надзвичайно важлива справа, адже, перебуваючи довгий час під гнітом російської культурної та духовної окупації, ми почасти втратили своє, рідне. Особливо це стосується представників старшого покоління, що закінчили радянські школи, а після шкіл самоосвітою особливо не переймалися.

Першим для ознайомлення міськрада запропонувала допис про Василя Стуса.

«Пишаюся, що мою пропозицію підтримали інші члени комісії і назвали на честь патріота України, який мав свою громадянську позицію, вулицю нашого міста!» – коментує довідку про поета міський депутат Олег Ступник.

«Гарне перейменування. Це не те, що Вишнева, Яблучна, Компотна, що підходить для будь-якої влади», – підтримує Ірина Мирна.

Інші містяни теж дану ініціативу схвалюють, але разом з тим закликають керівництво впорядкувати місто, щоб зовнішній вигляд вулиць відповідав славі наших героїв.