Його роботи можуть не “прожити” і дня, і викликати злість чи захоплення. Але попри це, кожну створює з такою ж любов’ю, як і 18 років тому. Так про мистецтво графіті, яким займається з дитинства, розповів Суспільному черкасець Ігор Новіков.

Уперше вуличні написи Ігор побачив у журналі і відтоді не розлучається з фарбами. Балон з фарбою, стіна та фантазія – це все, що необхідно для створення графіті. Хлопець розповів, що у кожного свій шрифт та підпис. У нього – це яскраві фарби й підпис “Нова”. Такий творчий псевдонім серед вуличних художників він має вже 18 років. І в Черкасах його вважають одним із засновників цього руху.

“Коли я вперше побачив цей гарний малюнок на паркані, це мене вразило. Ти не розумієш, що там написано, намальовано, але цей констраст яскравих фарб, кольорів — не залишив мене байдужим. Це як дівчину побачив і закохався, так само і графіті”, — розповів Ігор Новіков.

Перш за все, малює в задоволення. Його отримує від кожного натиску на балончик і саме тому все вдається: “Чим легше натискаєш, тим тоншою буде лінія. Чим сильніше — тим лінія ширша”.

Особливих секретів у графіті Ігор немає. Головне — “підкреслити” шрифт, тоді робота сподобається іншим.

Як довго може проіснувати його творіння Ігор не знає. Та додав, що має роботи, яким і по десять років, деякі ж не “простояли” і добу: “Завжди треба бути готовим, що через кілька годин вашої роботи може вже не стати. Стіна сама говорить за себе. Якщо я бачу, що вона чиста, пофарбована, у неї є, напевно, господар, а є такі, що до них ніхто не доторкався кілька років і на неї варто звернути увагу. Графіті на такій стіні може протриматися довше”.

Одна із найвідоміших робіт, співавтором якої він є – мурал Кузьми Скрябіна. Його, як і більшість малюнків, створював балоном: “Я себе не обмежую лише балончиками, люблю спреї. Дістав, змінив швидко. Руки чисті завжди, не треба розмішувати фарбу. Це економно і за цей час ти можеш встигнути намалювати щось на стіні”, — поділився Ігор Новіков.

Ігор сподівається, що в Україні таке вуличне мистецтво незабаром стане популярним і буде зрозуміле кожному.