Оперативники управління карного розшуку та слідчі Головного управління Національної поліції в Черкаській області отримали інформацію про те, що жителі Корсунь-Шевченківського виготовляють і збувають наркотики та психотропні речовини. Тоді правоохоронці відкрили кримінальне провадження й розпочали збирати доказову базу. Поліцейські встановили організатора та учасників групи. Інформує пресслужба нацполіції.

Вчора, 17 січня, під час спільних заходів оперативників, слідчих та за силової підтримки бійців батальйону поліції особливого призначення наркоторговців затримали. За процесуального керівництва прокуратури Черкаської області правопорушникам вручили підозри.

Трьох фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вони під час затримання, перебуваючи у салоні заблокованого авто, спробували здійснити наїзд на працівників поліції. Щоб зупинити транспортний засіб і не дати змоги правопорушникам втекти, спецпризначенці застосували табельну зброю й пошкодили колеса BMW. Автомобіль вилучили й помістили на арештмайданчик, як речовий доказ.

Також проведено санкціоновані обшуки за місцем мешкання та в автомобілях учасників злочинної групи. В результатів заходів вилучено пакетики та згортки з канабісом та амфетаміном. Крім того, виявлено скляні колби, пляшки та каністри з прозорою рідиною хімічного складу, фасувальні пакетики, електронні ваги, пристрої для вживання наркотиків, банківські картки, мобільні телефони, блокноти з записами та грошові кошти. Речові докази вилучені та направлені на експертні дослідження.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.  Підозрюваним загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.