Фінал змагань огляду-конкурсу виробничих бригад ПАТ «Черкасиобленерго» відбувся учора, 16 липня, на учбово-тренувальному полігоні Уманських енергетичних мереж. Команда-переможець отримала головний приз – новенький сучасний автомобіль. Судді обирали найкращих з-поміж 7 бригад. Оцінювалися як практичні навички, так і теоретичні знання учасників.

Попередньо, в рамках першого етапу змагань, конкурси були проведені на базі Монастирищенського, Золотоніського та Звенигородського РЕМів. За їх результатами було обрано 7 команд, які вийшли до фіналу: Лисянського, Тальнівського, Черкаського міського, Канівського, Корсунь-Шевченківського, Звенигородського РЕМ та Уманських енергетичних мереж.

Минулого року перше місце і головний приз дісталися бригаді УЕМ. Тому вчора вони приймали гостей у себе і гідно захищали честь свого структурного підрозділу.

blank

– За свою бригаду на чолі з майстром Віталієм Доном ми вболіваємо усім РЕМом. Минулого року наші хлопці перемогли, але після цього запал нікуди не зник – навпаки, готувалися ще старанніше, приїжджали неодноразово на полігон, аби потренуватися. Пишаємося, що маємо таку чудову команду. – каже менеджер із персоналу Уманських енергетичних мереж Галина Кобко.

– Ми дуже довго готувалися до фіналу. У нас чудовий молодий і завзятий до роботи директор, який зміг організувати всі служби, тож кожен вніс часточку душі у оновлення цього полігону. Було проведено значний обсяг робіт та облагороджено територію. Приємно зустрічати тут колег з інших РЕМів.

blank

Начальник служби охорони праці ПАТ «Черкасиобленерго» Сергій Бондаренко зазначає: змагання – це не просто перевірка того, наскільки організовані бригади, а й вдосконалення навичок, які у разі реальної загрози можуть стати рятівними для самих монтерів або оточуючих.

Під час практичного завдання учасники мали зняти «потерпілого» з опори. Його роль виконував манекен, який, за легендою, отримав ураження струмом на електроопорі. Один із членів команди мав піднятися, зняти його і передати колегам для надання реанімаційних заходів. Попередньо треба було закоротити лінію електропередачі. На все це ішло лише декілька хвилин.

– Навички надання першої допомоги можуть знадобитися монтерам під час виконання робіт у разі потрапляння людини під напругу. У реальній ситуації це може врятувати комусь життя, – зазначив заступник директора технічного Павло Солоха. – Також під час конкурсу учасники відпрацьовують навички по виконанню робіт під час демонтажу та монтажу спуску до будівлі, що також стане корисним у їхній роботі. Крім вдосконалення техніки виконання робіт, такі змагання – чудова нагода для команд-учасників подивитися як працюють колеги, взяти для себе щось нове, провести, як кажуть, роботу над помилками.

blank

Поряд із заключним оглядом-конкурсом, на базі УЕМ відбулася ще одна важлива подія: відкриття сучасного полігону. – На цьому полігоні було втілено нові технології по ПЛЗ 10 кВ і ПЛ 0,4 кВ. Це дуже важливо, тому що відтепер на цих полігонах монтери можуть спокійно тренуватися і пробувати нові технології для подальшого застосування у роботі, – розповіла член комісії, начальник cлужби розподільчих мереж ПАТ “Черкасиобленерго” Світлана Галіакберова.

Цього року, як і минулого, головним призом став новий бригадний автомобіль. До слова, минулорічні переможці таким подарунком неабияк задоволені. Кажуть, машина дуже зручна, надійна, навіть порівнювати немає з чим.

blank

– Приємно, що ми проводимо професійні змагання для наших працівників, підтримуємо рівень їх майстерності та знань на достойному рівні, можемо нагородити всіх учасників цінними подарунками, а головне – переможці отримують дійсно супер-приз – новий сучасний позашляховик, на якому вони будуть працювати і поповнять автопарк свого РЕМ. Це вже не бензопила за перше місце, як це було в минулі роки після фінансових проблем у Товаристві. Звісно, бажано, щоб така техніка була в кожній виїзній бригаді. Сподіваємося, що у майбутньому так і буде, ми до цього йдемо, нині вже забезпечили працівників усім необхідним, проводимо ремонти, поступово оновлюємо все. Радий також, що ми включили щорічне проведення цих змагань до нового Колективного договору Товариства, тому що це основа основ. Приємно бачити щасливі обличчя і щиру радість усіх учасників за себе і колег. Сьогодні достойний приз дістався достойній команді. Перемагає найсильніший, а в інших залишається жага до перемоги на наступний рік, – зазначив голова правління ПАТ «Черкасиоленерго» Олег Самчук.

Цього року щасливими власниками Great Wall стала бригада Звенигородського РЕМ. Учасники команди зазначають: звісно, хотіли перемогти, однак такого успіху не очікували. Під час церемонії нагородження хлопці не стримували емоцій: щиро раділи за те, що гідно відстояли честь РЕМу і вибороли такий подарунок.

blank

Отримуючи приз, команда подякувала організаторам та суддям за те, що оцінили їхні старання і рівень підготовки. Кажуть – хоч було і нелегко, але отриманий результат того вартий. При цьому додають – впевнені, що свою роль тут зіграв досвід. Участь у змаганнях вони беруть уже не один рік, мали можливість набратися досвіду в колег. Тепер, кажуть, будуть старатися, аби виграти ще й якісь інструменти.

Переможцями завершального етапу конкурсу-огляду бригад стали:
І місце – Звенигородський РЕМ;
ІІ місце – Уманські енергетичні мережі;
ІІІ місце – Канівський РЕМ;
IV місце – Черкаський міський РЕМ;
V місце – Корсунь-Шевченківський РЕМ;
VI місце – Тальнівський РЕМ;
VII місце – Лисянський РЕМ. Бригади-переможці нагороджені цінними призами, а саме:
І місце – легковий автомобіль Great Wall Wingle, а також премія у розмірі 5000 грн;
ІІ місце – висоторіз HT-133 та бензопила MS-361, а також премія у розмірі 3500 грн;
ІІІ місце – кущоріз FS-450 та бензопила MS-230, а також премія у розмірі 2500 грн;
IV місце – висоторіз HT-133;
V місце – бензопила MS-361;
VI місце – бензопила MS-230;
VII місце – кутова шліфувальна машина (болгарка). Також за результатами змагань грамотами відзначили керівників робіт та кращих майстрів бригад.

blank

Колектив ПАТ «Черкасиобленерго» щиро вітає учасників змагань та бажає їм безаварійної роботи і подальших успіхів у майбутніх змаганнях!