Монастирищенським відділом Уманської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні по факту умисного вбивства 48-річного жителя Монастирищенського району за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

За версією слідства, 02 березня 2021 року 36-річний місцевий мешканець, перебуваючи в одній із квартир м. Монастирище Черкаської області, у стані алкогольного сп’яніння, під час суперечки з товаришем, яка виникла між ними на ґрунті особистих неприязних відносин, діючи умисно та цілеспрямовано, маючи намір на умисне протиправне заподіяння смерті останньому, усвідомлюючи протиправність своїх дій і бажаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, направлених на позбавлення життя, умисно наніс декілька ударів руками в область голови, чим заподіяв тілесні ушкодження, які спричинили смерть потерпілого.

Того ж дня зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України та оголошено про підозру за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

04 березня 2021 року Жашківським районним судом Черкаської області за клопотанням слідчого, погодженого прокурором, чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Пресслужба Уманської місцевої прокуратури