До 30 квітня державні мужі мали подати електронні декларації про свої статки. Для більшості депутатів Черкаської міської ради – це новий досвід, адже після місцевих виборів минулої осені рада оновилася більше ніж на 80%. “18000” проаналізував усі 42 декларації від міських обранців за чотирма критеріями: грошові активи, рухоме й нерухоме майно, а також незвичні речі, які були задекларовані.

Дана публікація присвячена незвичним речам, які задекларували черкаські обранці.

Із чинних депутатів ніхто не декларував ні церков, ні хоча би насіння кропу. Тому цей розділ має вигляд максимально скромного. Із цікавого ми вибрали наступне.

Яхта у Юрія Котолупа

Депутат від “Слуги народу” Юрій Котолуп декларує вітрильний човен “Колін Арчер Ноорс” 2000 року випуску. Він набутий у власність у 2019-му та оцінений у 5,89 мільйона гривень.

blank
Баня у Павла Карася

Депутат Черкаської міської ради від “За майбутнє” декларує незавершений об’єкт будівництва – баню у Геронимівці. Її площа – 120 квадратних метрів. Нерухоме майно належить Карасю та його сестрі, земля під ним – сестрі.

Годинники у Юрія Тренкіна

Секретар міської ради від ВО “Батьківщина” Юрій Тренкін декларує два годинники сумарною вартістю майже півмільйона гривень. Це Perrelet (150 тисяч гривень) та Zenith El Primero Chronomaster Open Grande Date Moon&Sunphase (270 тисяч гривень).

blank

Дитяче кафе у Валерія Міняйла

Ще один представник “Батьківщини” Валерій Міняйло декларує дитяче літнє кафе. Його площа – майже 260 квадратних метрів, а вартість оцінена у 1,18 мільйона гривень. Зазначимо, що Міняйло підприємець і ресторатор.