Результати голосування цьогорічних місцевих виборів для декого стали неочікуваними. Особливо по виборах голів об’єднаних територіальних громад. Нагадаємо, що їх тепер на території Золотоніського району, окрім Золотоніської міської, буде ще 5 сільських. Пише інтернет-видання zoloto.city.

Над усе вразили підсумки найбільшої – Новодмитрівської ОТГ, до складу якої увійшли, окрім самої Нової Дмитрівки, села: Антипівка, Вільхи, Дмитрівка, Домантове, Драбівці, Ковтуни, Подільське і Скориківка. Адже, із 6 кандидатів, які претендували на посаду голови об’єднаної громади, перемогу здобув наймолодший – Артем Кухаренко, який до виборів очолював Подільську сільську раду. За словами голови Новодмитрівської сільської територіальної виборчої комісії Миколи Дикого, Артему Кухаренку віддали голоси 1003 виборці. Михайло Назаренко, який до цього був очільником Новодмитрівської сільради, отримав підтримку 969 селян. Третій результат – у Петра Мельничука, за нього проголосували 558 людей. Всього із загальної кількості виборців – 8874 − на виборчі дільниці прийшли 3 402. Це складає 38,3%.

Трохи більшу явку на виборах зафіксували у Гельмязівській сільській територіальній виборчої комісії – 42 відсотки. Як каже її голова Олександр Клименко, у списках було 6 668 виборців. Із 3 кандидатів на посаду голови обрано Івана Тітаренка, який балотувався від Черкаської обласної організації ВО «Черкащани». Щодо інших результатів голосування, то, зі слів Олександра Петровича, наразі комісія займається підведенням підсумків до обласної ради, адже треба опрацювати протоколи з 12 дільниць та бюлетені, в які внесено прізвища близько ста кандидатів.

За попередніми даними, по кандидатах до Черкаської обласної ради із партійних організацій на першому місці – представники Черкаської обласної організації ВО «Черкащани». Як каже голова СТВК, законом передбачено, що спочатку підводяться підсумки по виборах до обласної, потім – до районної і в останню чергу – до місцевої рад. Додамо, що до Гельмязівської ОТГ увійшли села Гельмязів, Безпальче, Богдани, Броварки, Каленики, Коврай, Коврай-2, Підставки та Плешкані.

 Як розповіла голова Зорівської СТВК Тетяна Гаркуша, на виборчій дільниці – 2784 виборці, із них проголосувало 1601. На посаду голови Зорівської ОТГ претендувало 4 кандидати. Найбільше прихильників здобула Галина Галушко, яка працювала бухгалтером у місцевому господарстві «Нива» і була висуванцем від політичної партії «Слуга народу». Щодо політичних вподобань, то до Золотоніської районної ради найбільше прихильників – у представників Аграрної партії – 434, у «Черкащан» – 307, «Слуги народу» – 134; до Черкаської обласної ради: за «Черкащан» проголосувало 355 виборців, «Слуги народу» – 335 і «Батьківщина» – 136. Слід зазначити, що Зорівська ОТГ поєднала не тільки Зорівку, Лукашівку, Кривоносівку Чернещину, Хрущівку Золотоніського району, а й села сусіднього Драбівського району – Вершину Згарську, Богданівку, Квітневе і Мехедівку.

З новим головою буде Піщанська об’єднана територіальна громада, в яку ввійшли села: Піщане, Бубнівська Слобідка, Гладківщина, Софіївка та Шабельники. Як повідомила голова Піщанської сільської територіальної виборчої комісії Наталія Шандра, на дільниці – 5370 виборців. У голосуванні місцевих виборів взяло 38%. Інтригуючою видалася боротьба за посаду голови громади. З відривом у 37 голосів Руслан Семенюта, який працював сільським головою в Софіївці, переміг нинішнього сільського голову Володимира Єщенка, якого підтримали 730 виборців. Третій результат – у Володимира Хилі, за нього – 456 голосів.

Пальму першості до Золотоніської районної ради здобули представники Аграрної партії України. Їх підтримав 401 виборець, другий результат – у кандидатів від Черкаської обласної організації ВО «Черкащани» – 325, на третій позиції – «Батьківщина» – 318. За словами Наталії Олександрівни, найбільше підтримали своїми голосами кандидатів до обласної ради від: ВО «Черкащани» – 443, ПП «Слуга народу» – 442 та «Батьківщина» – 324.

Після місцевих виборів Вознесенська територіальна громада, яка об’єднала села: Вознесенське, Богуславець, Привітне та Синьооківку, керівника не змінила. Саме тут було чи не найбільше кандидатів на посаду голови ОТГ, аж 7. Голова СТВК Валентина Скорик ділиться, що до списку виборців включено 4 233 осіб, у голосуванні взяло участь 1656, або 39,1 відсотка. Як показали підсумки, більшість виборців підтримала нині чинного сільського голову Олександра Титаренка, за нього віддали 627 голосів. Наполовину менше отримав Віктор Денисенко, майже однакову кількість голосів здобули наступні два кандидати – Тамара Герасименко та Анатолій Іванченко, відповідно – 223 і 213.