Кондитерська корпорація Roshen, яка фінансує будівництво другої експозиції у черкаському зоопарку, повідомила, що реконструкцію вольєрів для копитних завершать у серпні 2019 року. Якщо ж місто погодиться на відображення бренду Roshen у назві зоопарку, корпорація виділить додаткові кошти на продовження його модернізації, пише “Zmi.ck.ua”.

Про це йдеться у відкритому листі компанії.

Утім, у місті подібну перспективу сприйняли неоднозначно, оскільки вона має на меті піар компанії за мінімальних вкладень.

“Якщо “Рошен” хоче внести свою назву у назву зоопарку, нахай його придбає і утримує. Бо це комунальне підприємство, і фінансується воно з бюджету. Тоді це буде логічно. А якщо хоче просто долучатись до ремонту на благодійних підставах, то ніхто не забороняв позначати відремонтовані за його кошт вольєри чи дитячі майданчики логотипом підприємства. Це логічно і правильно також”, – зазначив екс-мер Черкас Сергій Одарич.

Нагадаємо, у квітні 2017 року в зоопарку відкрили експозицію з хижими тваринами “Земля вовків і ведмедів”. Наразі ж триває будівництво вольєрів для копитних та благоустрою території експозиції. На ці дві експозиції корпорація передбачила близько 76 млн грн.

Одним із наступних кроків у розвитку зоопарку може стати організація публічних просторів та вхідної зони. У мережі уже з’явилася відео-візуалізацію проекту модернізації.

“У березні 2018 відбувся міжнародний воркшоп “Cherkasy Zoo Workshop” зі створення концепції публічного простору Черкаського зоопарку з акцентом на простір вхідної групи для зоопарку. Кондитерська Корпорація Roshen, будучи відомим благодійником Черкаського зоопарку, стала спонсором проведення воркшопу. В рамках воркшопу був проведений конкурс на кращу концепцію адміністративного приміщення центрального входу Черкаського зоологічного парку та публічного простору”, – пояснено у листі.