Заплатити за комунальні послуги, одержати пенсію чи субсидію, а також відправити посилку в “Укрпошті” можна без змін. Про це Суспільному розповів керівник Черкаської дирекції “Укрпошти” Олександр Марченко. На час карантину жодне з відділень області не зупинило свою роботу, але відвідувачі мають заходити до них в масках і по черзі.


Черкащанка Олена Насонова до головного черкаського відділення “Укрпошти” приходить тричі на тиждень. Працює в податковій і тут одержує листи. Для власної безпеки одягла маску та рукавички. Носить при собі й антисептик. Не заходить жінка й за червону розмежувальну лінію. Її тут нанесли від початку карантину. Про це розповідає заступниця директора відділення Олена Мішенко: “Запрошуємо їх ставати на відстані. Вони вже знають, навіть, коли кладуть квитанції, вони відходять за червону лінію і чекають там поки оператор набирає”.

“Цього правила дотримуються не всі відвідувачі”, – говорить операторка Світлана Колченко. Вона, як і всі її колеги, у масці й рукавичках. Каже, що роблять зауваження, і тоді люди відходять на безпечну дистанцію. Також у відділенні люди можуть знезаразити руки.

Такі заходи, вважає черкащанка Олена Вайдань, ефективні. Вона носить маску і намагається уникати скупчення людей

“Аби у залі не скупчувалися люди, їх одночасно впускають не більше десяти”, – додає заступниця директора головного відділення “Укрпошти” Олена Мішенко. Нині черги утворюються рідко, бо зменшилася кількість відвідувачів: “Коли одна людина приходить платить комунальні платежі, вона бере у сусідки, у родички, вона бере їх декілька, щоб ці люди не виходили й лишній раз не ходили”.

Також задля безпеки у відділеннях “Укрпошти додатково прибирають у приміщеннях. До кінця тижня працівникам роздадуть захисні окуляри. Послуги надають ті ж, що й до карантину.

“По сільським мережах у нас немає жодних змін. По міських відділеннях ми працюємо також майже без змін. Але на деяких відділеннях ми змінили графік роботи. Скоротили з 20.00 до 18.00. це пов’язано з тим, що це пов’язано з рухом громадського транспорту і відповідно ми повинні підлаштовуватися”, – говорить керівник Черкаської дирекції Олександр Марченко.

Нині, зі слів Олександра Марченка, аби запобігти коронавірусу, в “Укрпошті” діє низка акцій. Зокрема, місяць безкоштовно зберігають поштові відправлення.