Навіть у воєнний час Черкаський зоопарк працює, розвивається і готується до зими. У них утримується понад 2 тисячі видів тварин, які потребують щоденного піклування, пише ВІККА.

Після масштабної реконструкції у 2016 році зоопарк справді вражає своїми масштабами. Основною окрасою оновленого зоопарку стали два нових комплекси: для хижих тварин «Земля ведмедів і вовків» та для копитних «Олені та зубри».

blank
До речі, за тваринами можна спостерігати з різних ракурсів, через систему «зануреної експозиції». Це дуже зручно, адже такий принцип начебто відкидає всі бар’єри і ти знаходишся з твариною один на один. Також для діток є додаткові «пандуси» з деревини, аби кожному було зручно спостерігати за тваринками.

З початку повномасштабної війни черкаський зоопарк прихистив більш ніж 50 тварин-переселенців. Наразі зоопарк готується до зими, заготовляють сіно, зернові культури. Овочі та фрукти заготовляють методом глибокої заморозки.

blank

Тварини теж починають готуватися до морозів. Ведміді зовсім скоро будуть рити собі берлоги, а бурсуків відвідувачі зможуть побачити в березні. Інших тварин переводять з літніх вольєрів в зимові.