Дружина ексочільника Черкащини Олександра Скічка бізнеследі Єлизавети Юрушева розповіла, чи змогла вона адаптуватися до життя в іншій країні. Нагадаємо, жінка з дітьми з початку повномасштабного вторгнення жодного разу не поверталась в Україну.

“Я перестала адаптовуватися, я перестала шукать дім. Я просто почала жити в іншій країні і прийняла реальність такою, яка вона є – це не мій дім, не мої люди, не моя мова, я тут просто гість.

Я не прив’язую себе ні до яких місць, міст та країн, бо в мене тільки один дім і він в Україні. Весь інший світ для мене тільки досвід, який я не обирала і через який мені треба пройти – зайвим точно не буде. Можливо, спробувати розпочати закордоном якийсь проект, повчитися, познайомитися.

В одному з ваших коментарів було згадано, що часто тут, не вдома, не хочеться заводити знайомих, друзів, не хочеться нового спілкування, і це також зі мною трапляється, але я намагаюсь бути відкритою до світу, з яким мене вирішило познайомити життя. І це гарна можливість пізнати себе з іншої сторони – як гостя. Я прийняла цей challenge і нарешті заспокоїлась.

Я дуже вдячна Австрії, що показала мені що ми несумісні, і вдячна Франції, яка одразу мене не прийняла. І дуже вдячна Італії, яка одразу прийняла і обігріла, з якою в нас майже рік все прекрасно, тепло та гостинно. Як довго це триватиме і що буде далі – я не знаю. Але я точно знаю, що ніяке місце на землі не замінить мені дім. Бо мій дім завжди був і буде – Україна.” – розповіла Юрушева у Інстаграм.