За принципової позиції Смілянської місцевої прокуратури Черкаським апеляційним судом залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким раніше судимого 38-річного жителя Городищини визнано винним у вчиненні розбійного нападу (ч. 3 ст. 187 КК України) та призначено покарання у вигляді 7 років 8 місяців позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

В суді прокуратурою доведено, що обвинувачений незаконно проник до помешкання односельчанки похилого віку та, погрожуючи застосуванням насильства, небезпечного для життя та здоров’я потерпілої (демонстрація ножа), відкрито заволодів майном останньої.

За результатами апеляційного перегляду, врахувавши доводи прокурора про законність вироку та обґрунтовані заперечення на апеляційну скаргу сторони захисту, в задоволенні останньої Черкаський апеляційний суд відмовив і залишив в силі обвинувальний вирок суду першої інстанції, підтвердивши законність позиції обвинувачення.

Упродовж досудового розслідування обвинувачений утримувався під вартою в слідчому ізоляторі, наразі його буде відправлено до місця виконання покарання.