Після ракетних ударів росії по енергетичній інфраструктурі нашої країни та тривалих блекаутів товаром номер один для українців та бізнесу стали генератори, ціни на які злетіли і на ринку виник дефіцит. Розуміючи, що свою ідею – залишити Україну без електроенергії і тепла – агресор буде послідовно втілювати, міський голова Ігор Ренькас розпочав перемовини з іноземними містами-побратимами щодо можливості отримання як малопотужних, так і великих генераторів для забезпечення стабільної роботи об’єктів критичної інфраструктури. Інформує пресслужба міської ради.

Такі перемовини велися впродовж 3 місяців. Однак реальні кроки по придбанню генераторів, особливо потужних, партнери з Європи почали втілювати після 31 жовтня ц.р., коли вся Канівська громада була знеструмлена на 12 годин.

– Загалом з початку повномасштабної війни ми отримали три великих генератори потужністю по 240 кВт, які задіяні на каналізаційній насосній станції та одній з котелень, що забезпечує теплом третину міста. Ще один генератор є пересувним. Його використовують для відкачування каналізаційних стоків та подачі води з нижніх ярусів міста до верхніх ,– зазначає міський голова Ігор Ренькас.

Також завдяки гуманітарній та благодійній допомозі Канівська громада додатково отримала ще 16 менших генераторів потужністю від 2 кВт до 8 кВт, які були розподілені наступним чином:

6 генераторів передали на Пункти Незламності;
2 – на Канівське «КП теплових мереж»;
2 – на блок-пости;
2 – на КП «Місто»;
1 – на школу;
1 – на Канівське управління державної казначейської служби;
1 – на котельню КНП «Канівська багатопрофільна лікарня»;
1 – на Канівське відділення поліції.
Однак для того, щоб місто повністю було з опаленням та для забезпечення стабільної роботи тепломережі необхідний ще один генератор орієнтовною потужністю 1мВт. І зараз міська влада робить все для того, щоб його отримати.