На виконання вимог Законів України «Про звернення громадян» та «Про доступ до публічної інформації», наказу Генерального прокурора України від 30.12.2015 №430гн «Про організацію діяльності органів прокуратури України з особистого прийому, розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації», Черкаською місцевою прокуратурою упродовж першого кварталу 2020 року вживалися заходи, спрямовані на реальний захист прав і свобод людини та громадянина, забезпечення права кожного на інформацію.

Так, упродовж 3 місяців 2020 року до Черкаської місцевої прокуратури надійшло 603 звернення громадян.

Із вказаного числа Черкаською місцевою прокуратурою вирішено 360 звернень громадян, 205 – направлено за належністю до інших відомств для вирішення, 4 – повернуто, інші – перебувають на розгляді.

З числа розглянутих переважають звернення з питань досудового розслідування – 315, з яких скарги на дії та рішення слідчих органів поліції – 180, з питань участі у кримінальному провадженні в суді – 13, з питань представництва інтересів громадян та держави в суді – 4, нагляду за додержанням кримінально-виконавчого законодавства – 12, додержання законодавства при виконанні рішень судів та інших органів – 1, про права дітей – 1, тощо.

Черкаською місцевою прокуратурою протягом 3 місяців 2020 року задоволено 18 звернень громадян, які стосувались питань досудового розслідування.

На особистому прийомі громадян працівниками Черкаської місцевої прокуратури прийнято 269 письмових заяв та скарг громадян, з яких безпосередньо керівником прокуратури – 24. У кожному конкретному випадку, в межах компетенції вживалися заходи з метою реального поновлення законних інтересів заявників.

Також, на особистому прийомі керівництвом місцевої прокуратури прийнято 27 усних звернень громадян, з яких керівником місцевої прокуратури – 8, першим заступником та заступниками керівника місцевої прокуратури – 19, прокурорами місцевої прокуратури – 59. Відповідно, керівництвом місцевої прокуратури під час особистого прийому на усні звернення, які не потребували проведення будь-яких перевірочних дій, або ж висвітлені питання не відносились до компетенції місцевої прокуратури, надано усне кваліфіковане роз’яснення вимог чинного законодавства та порядку звернення до уповноваженого органу.

Звернення громадян Черкаською місцевою прокуратурою розглядаються відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян», у встановлені строки.

Також, Черкаською місцевою прокуратурою приділяється належна увага щодо удосконалення діяльності з питань забезпечення доступу до публічної інформації.

Протягом 3 місяців 2020 року до місцевої прокуратури надійшло 4 запити на отримання доступу до публічної інформації, з яких отримано електронною поштою – 1, поштовим зв’язком – 3.

Із числа запитів, які надійшли до Черкаської місцевої прокуратури, надано 2 роз’яснення та 2 надіслано іншим розпорядниками для розгляду в межах компетенції.

Згідно ст. 23 Закону України «Про доступ до публічної інформації» рішення, дії чи бездіяльність Черкаської місцевої прокуратури, як розпорядника інформації, запитувачами до суду не оскаржувались.

Робота за вказаним напрямом триває.