З метою створення системи оперативного і безперешкодного реагування на потреби жителів територіальних громад, директор Чигиринської районої філії Черкаського обласного центру зайнятості Світлана Коршунова та заступник начальника відділу надання соціальних послуг Людмила Новіцька провели скайп-конференцію з заступником голови Чигиринської тергромади Валентиною Алєксєєвець та головою  Медведівської тергромади Андрієм Іванченком.

У ході зустрічі обговорені питання щодо проведення, безпосередньо на території старостинських округів інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та роботодавців щодо можливості створення нових робочих місць, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, професійного навчання громадян, зокрема за сприяння служби зайнятості, розвитку підприємницьких ініціатив серед членів територіальних громад.

Одне із питань, яке обговорювалось під час онлайн-зустрічей – легалізація робочих місць та підвищення рівня заробітної плати.

«Оскільки головним джерелом наповнення бюджету громади є податок на доходи фізичних осіб, то на сьогодні дуже важливо, щоб кожна людина, яка працює, була оформлена офіційно, а заробітна плата виплачувалася вище мінімальної та не «в конвертах»», – зазначила Людмила Новіцька.

У свою чергу, Світлана Коршунова наголосила, що служба зайнятості виконує соціальну функцію, надаючи допомогу людям і завжди відкрита до співпраці. На сьогодні служба зайнятості, як безпосередньо, так і в режимі онлайн, пропонує широкий спектр послуг щодо підбору персоналу, запроваджено нові механізми самопрезентації як роботодавців, так і шукачів роботи.

У результаті обговорення підписано «Угоди про співпрацю» та графіки відвідування  територіальних громад у 2021 році фахівцями Чигиринської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості.

Чигиринська района філія ОЦЗ