24 січня бригади екстренки вже 5 разів виїжджали на виклики на водойми, де громадяни провалювалися під лід. Деякі з постраждалих добиралися додому своїм ходом чи своїм транспортом. Певне, щоб якомога швидше зняти з себе мокрий одяг. Добре, що поряд були небайдужі, які допомагали їм вибратися з-під криги і насправді велике щастя, що ці люди залишилися живі. Але в цей час всі екстрені служби терміново виїжджали до місця події, аби встигнути попередити горе. Розповіла прессекретарка обласної “швидкої” Ірина Назарок.

Любителям порибалити взимку треба пам’ятати, що лід не терпить необачності. Медики закликають жителів та гостей області утримуватися від виходу на кригу!

О 10:17 в диспетчерську надійшов виклик про те, що у Черкасах на пляжі «Живчик» під лід провалився чоловік. Бригада швидкої, не гаючи ні хвилини, виїхала до пацієнта.

О 12:04 диспетчер знову прийняла виклик про те, що на Першому причалі під Черкасами під кригу пішов чоловік. Свідки його витягли, але про стан потерпілого нічого не повідомили.

О 14:13 диспетчеру повідомили, що у селі Матусів на Шполянщині під лід провалилося двоє чоловіків. І, як завжди, до місця події терміново виїхала бригада екстренки.

О 16:23 знову надійшов виклик про те, що чоловік провалився під кригу. І цього разу знову на Першому причалі під Черкасами. Повідомили, що пацієнт перебував у свідомості.

О 16:45 диспетчеру повідомили, що у селі Григорівка Канівського району під лід пішли двоє чоловіків, а третій намагається їх рятувати. До місця події виїхали дві бригади швидкої. На цю хвилину стало відомо, що всі троє чоловіків загинули.