Через отруєння людей у кафе в Жашківському районі Черкаської області відкрито кримінальне провадження. Про це УНН повідомили у правоохоронних органах.

Через отруєння 12 людей, серед яких троє дітей, розпочато кримінальне провадження за ст. 325 КК України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Як повідомлялося раніше, на Черкащині 12 осіб, з них 3 дитини з попереднім діагнозом “гостра харчова токсикоінфекція, середній ступінь важкості” було госпіталізовано упродовж 23-24 червня до Жашківської центральної районної лікарні.

В ході санітарно-епідеміологічного розслідування встановлено, що постраждалі брали участь у святкуванні дня народження у кафе “Центральне” у с. Бузівка Жашківського району. Загалом там відпочивало 35 осіб.

Фахівцями Держпродспоживслужби області організовано проведення позапланової перевірки зазначеного закладу, з відбором проб питної води, готових страв, гігієнічних змивів для проведення лабораторних досліджень.