Голова обласної ради Анатолій Підгорний разом із депутатами відвідали Черкаський обласний онкологічний диспансер. Під час заходу обласні обранці ознайомилися із ходом реконструкції радіологічного корпусу. Інформує пресслужба обласної ради.


Реалізація цього проєкту потрібна, щоб встановити в ньому лінійні прискорювачі та інше обладнання, яке дозволить із точністю до міліметра опромінювати пухлину й не шкодити навколишнім органам пацієнта.

Більше того, лікування з застосуванням такого сучасного обладнання є значно безпечнішим для лікарів та пацієнтів на відміну від старих кобальтових апаратів.

– Реконструкція радіологічного корпусу для лінійних прискорювачів розпочалася ще минулого року. Тоді обласна рада виділяла на ці цілі фінансування. Завершити роботи планують до літа. Ми й надалі будемо підтримувати реалізацію цього проекту, аби черкащани та гості нашої області мали доступ до якісного й сучасного лікування, – зауважив голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Минулоріч медики онкодиспансеру прооперували майже 5 тисяч пацієнтів, загалом у 2022 році послугами закладу скористалися ледь не 70 тисяч осіб, серед яких і внутрішньо переміщені особи.

Продовжується робота й у напрямку трансплантології. Минулого року лікарі зробили 45 таких операцій. Тож придбання високоточного обладнання для онкодиспансеру вкрай важливе.