Умань поступово оговтується після трагедії. Супровід потерпілих і відновлювальні роботи – цим двом напрямам приділяють максимум уваги. На цьому наголосив очільник Черкащини Ігор Табурець, який відвідав Умань.

Тут начальник ОВА поспілкувався із місцевими жителями, окреслив план дій на кілька найближчих тижнів. Опісля запланували зустріч для звіту і подальшої комунікації.

– Зранене місто продовжує оговтуватися після влучання російської ракети в багатоповерхівку, місцеві жителі досі несуть квіти і дитячі іграшки на місце трагедії, – зауважив Ігор Табурець. – Ми й далі в постійній комунікації з усіх питань із Президентом України, Офісом Президента, Мінвідновлення та міською владою.

Нині ремотники проводжують демонтувати напівзруйновані панелі будинку, куди поцілили окупанти. Також триває заміна вікон у сусідніх будинках, пошкоджених вибуховою хвилею.

–  Третина робіт уже виконана, – відзначив Ігор Табурець. – Загалом буде замінено майже 1500 вікон. Дякую нашим партнерам – організації Global Empowerment Mission. Вона серед перших прибула на місце і запропонувала допомогу. Сьогодні ми підписали меморандум про подальшу взаємодію. Завдяки нашим друзям і партнерам ми стаємо ще сильнішими!

Між тим, триває експертиза стану багатоповерхівки, в яку влучила російська ракета. Її проводять фахівці «Державного науково-дослідного інституту будівельних конструкцій».

– За кілька тижнів маємо отримати відповідь на питання, чи можна її відновити, – додав начальник ОВА. – Другий під’їзд уже зі світлом, водою і каналізацією. Поновити газопостачання наразі не можна. Щодо решти будинків, то вже складено 530 актів попереднього візуального огляду про пошкоджене та знищене майно.

В Умані діє номер «гарячої лінії» для потерпілих: 096 911 2 911.

Нагадаємо, вранці 28 квітня у житловий будинок в Умані влучила ворожа ракета. Внаслідок трагедії загинуло 23 особи, з них – 6 дітей.