Навесні цього року в Україні було створено Службу судової охорони. Саме вона відтепер опікуватиметься охороною та безпекою судових процесів.

На початку листопада начальником Територіального управління Служби судової охорони в Черкаській області було призначено Анатолія Харенка. Нині триває комплектування черкаського теруправління.

– Дуже цінуємо, коли до нас приходять вже підготовлені фахівці, які пройшли підготовку в інших силових структурах держави, учасники АТО та ООС, які мають практичний досвід. Але ми раді й молоді, амбітним молодим людям, які хочуть чогось досягнути в житті та готові навчатися, – цитує Харенка пресслужба суду.

Які обов’язки матиме служба?

Відповідно до закону “Про судоустрій і статус суддів”, Служба судової охорони “здійснюватиме підтримку громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконуватиме функції щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу в суді”.

Очікується, що протягом 2020 року більшість установ судової влади держави візьме під охорону Служба судової охорони, що дасть змогу звільнити від цих завдань працівників Національної поліції та Національної гвардії України.

Що відомо про керівника черкаського теруправління?

До 31 жовтня Анатолій Харенко працював завідувачем сектору з питань запобігання корупції Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

У своїй декларації Харенко вказує п’ять земельних ділянок (одна з яких перебуває у спільній власності), дві квартири, а також житловий будинок (частина цього майна – також спільна власність). Ще одну квартиру Харенка нині будує ПП “Надія”.

Також Анатолій Харенко декларує саморобний причіп і NISSAN X – TRAIL 2008 року випуску, що належить Харенко Марині Анатоліївні.

На рахунках він зберігає 8,5 тис. доларів. Ще 8 тис. доларів – у готівці.

Раніше Харенко також був командиром спецпідрозділу “Грифон” у Черкаській області.

Повідомляє пресслужба Апеляційного суду Черкаської області.