Звенигородською окружною прокуратурою установлено, що одне з високотехнологічних підприємств України, використовуючи у виробничій діяльності в м. Шпола земельну ділянку площею понад 3,5 га, не виконує свої обов’язки щодо сплати до місцевого бюджету плати за землю, уникаючи укладення договору оренди. Інформують у пресслужбі обласної прокуратури.


За тривалої бездіяльності органу місцевого самоврядування упродовж трьох років накопичилася заборгованість майже 250 тис. грн, у зв’язку з чим прокурор звернувся до суду з позовною заявою про стягнення коштів до місцевого бюджету.

Господарський суд Черкаської області погодився з доводами прокурора про порушення прав територіальної громади, спричинених неправомірною поведінкою підприємства та бездіяльністю органу місцевого самоврядування,   та задовольнив позовну заяву прокурора повністю.

У разі невиконання судового рішення в добровільному порядку, надходження коштів до бюджету буде забезпечено за рахунок реалізації нерухомого майна боржника, розташованого на вказаній земельній ділянці.