Місцеві вибори 2020 в Умані відбулися, але офіційних результатів ще немає. Бюлетені з окремих дільниць будуть перераховуватися, тому офіційних результатів виборів в Умані доведеться почекати декілька діб. Пише сайт Умань News.City.

За попередніми даними, явка виборців в нашому місті не перевищила середнього значення по області — 35,7%. Точні дані будуть після опрацювання протоколів з усіх дільниць.

Попередньо, з наведених в соціальних мережах заяв, серед кандидатів на посаду міського голови найбільшу кількість голосів набрала Ірина Плетньова, наступний — Олександр Цебрій, третій — Андрій Дикун.

Наразі триває процедура передачі протоколів і бюлетенів з дільничних виборчих комісій до міської територіальної виборчої комісії. Члени комісій зазначають, що через складність у оформленні документів і протоколів виявляється багато помилок і неточностей. Через те повертають документи на доопрацювання. Не виключено, що бюлетені з окремих дільниць будуть перераховуватися тому доведеться декілька діб почекати оголошення офіційних результатів виборів в Умані.

Як зазначають правоохоронці, уманчани проголосували без надзвичайних ситуацій та перешкод. Зафіксовані спостерігачами порушення на виборчих дільницях не можуть суттєво вплинути на результати волевиявлення. Здебільшого до поліції зверталися зі скаргами на відсутність інформаційних матеріалів, зокрема про кандидатів на посаду міського голови. Опрацювання зведеної інформації по зверненням до правоохоронців триває.