Управлінням з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області проведено перевірку дотримання вимог земельного законодавства при використанні земель комунальної власності сільськогосподарського призначення в адміністративних межах Монастирищенської міської територіальної громади Уманського району Черкаської області. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

За результатами перевірки встановлено факт порушення вимог земельного законодавства, а саме статей 125 та 126 Земельного кодексу України, що полягає в самовільному зайнятті земельної ділянки комунальної власності сільськогосподарського призначення площею 25 га в адміністративних межах Монастирищенської міської територіальної громади Уманського району. Зазначену ділянку використовують для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Порушника земельного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 53-1 КУпАП, проведено розрахунок розміру шкоди, заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, на суму 116350 грн., яка сплачена порушником до бюджету громади.