Сьогодні у соцмережі поширили скаргу від мами однієї із вихованок дошкільного навчального закладу міста з приводу того, що батькам надають список необхідної продукції, яку вони мають придбати для садочка.

“Розпорядженням міського голови заборонено будь-який збір коштів з батьків на ремонти чи утримання садочків. Кошти на закупівлю всіх видів продукції передбачені у загальних кошторисах закладів дошкільної освіти. Батьки дітей можуть купувати лише індивідуальні набори канцтоварів, якими користується їхня малеча під час занять. Наголошую, що якщо батьки отримають будь-які інші списки з переліками необхідних речей для садочка, вони одразу мають звертатись до завідувачки закладу”, – прокоментувала ситуацію заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна.

Чиновниця зазначила, що з приводу вказаної ситуації – будуть вжиті жорсткі дисциплінарні заходи.

“Також хочу звернутись до батьків, – якщо ви отримуєте відповідні запити і листи, і хочете, щоб фахівці департаменту освіти та гуманітарної політики належно реагували на такі прецеденти, повідомляйте всю необхідну інформацію: хто і за яких обставин ставив вам подібні вимоги, номери дошкільного навчального закладу, тощо”, – наголошує Чубіна.