Стаціонарне поліклінічне, хірургічне та терапевтичне відділення КНП «Черкаська районна лікарня с. Мошни» через поширення коронавірусу 12 червня закрили на карантин. Медзаклад не приймає хворих впродовж двох тижнів. При цьому для надання невідкладної медичної допомоги працюватиме приймальне відділення. Пише видання “Сільські Обрії“.

Як повідомлялося, у медичних працівників фельдшерсько-акушерських пунктів сіл Тубільці та Березняки, які контактували з місцевими жителями, медичним персоналом та пацієнтами КНП «Черкаська районна лікарня с. Мошни», виявили COVID-19. З відібраних 9 червня матеріалів для проведення ПЛР-тестів у 10 контактних осіб позитивні результати зафіксовані у двох медичних працівників з КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» та КНП «Черкаська районна лікарня с. Мошни». Загалом, у Черкаському районі зафіксовано 34 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

Нині триває посилена дезінфекція приміщень районної лікарні с. Мошни. Впродовж двотижневого карантину там працюватиме приймальне відділення для надання невідкладної медичної допомоги.

Для госпіталізації хворих з COVID-19 у КНП «Черкаська центральна районна лікарня» передбачено 23 ліжка. Нині таких пацієнтів у Черкаській ЦРЛ немає.

Відтак, на території Черкаського району продовжується послаблення протиепідемічних заходів з дотриманням постанови КМУ. Разом з тим, триває перевірка ринків, закладів фізкультури та спорту, санаторіїв та пансіонатів, баз відпочинку та інших закладів на дотримання вимог санітарного законодавства.