Черкаська міська рада ухвалила програму цивільного захисту населення. Її попередній бюджет – 276 мільйонів гривень. Програму представив в. о. директора департаменту житлово-комунального комплексу Сергій Отрешко, пише сайт 18000.

Він зазначив, що програма передбачає як здійснення власних заходів, так і надання субвенції обласному управлінню ДСНС у Черкаській області.

Зокрема, 4 млн грн буде закладено на потенційне надання житлових приміщень для тимчасового розміщення громадян у разі загрози або обвалу будинків. 10 мільйонів – на забезпечення продовольством і промисловими товарами громадян у разі виникнення надзвичайної ситуації (наприклад, цьогоріч за цією статтею здійснювалося фінансування внутрішніх переселенців).

43 мільйони буде спрямовано на засоби хімічного та радіаційного захисту для навчальних закладів, які потрапляють у зону ураження у разі катастрофи на ПАТ “Азот”. Ідеться про забезпечення 4000 осіб (учнівський і педагогічний склад), зокрема, захисними костюмами та протигазами.

Ще 10 млн грн буде витрачено на розроблення і організацію автоматичної системи оповіщення у Черкасах (нині місто використовує обласну систему).