Українців нині доводиться захищати одночасно від епідемії й від наслідків «медичної псевдореформи» попередньої влади. Для цього вже сьогодні треба переходити до загального медичного страхування. Це дасть змогу кожному українцю мати в руках медичну страховку, мати безоплатний доступ як до невідкладної допомоги, так і до медичного обслуговування за всіма напрямками, в усіх фахівців, за всіма захворюваннями. Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, презентуючи під час брифінгу в парламенті законопроєкт №3464 про обов’язкове медичне страхування.

«Це законопроєкт, який мусить стати основою для консолідації всіх фракцій, Кабінету Міністрів, президента України для того, щоб повністю змінити стратегію, концепцію розвитку медицини в Україні», – зазначила Юлія Тимошенко.

Голова партії пояснила, що ухвалення закону про обов’язкове медичне страхування передбачає, що працюючі люди будуть мати страховку, яку оплачуватимуть не лише вони самі, а й роботодавці. Пенсіонери, неповнолітні діти, безробітні – матимуть страховку, оплачену державою. Невідкладна медична допомога надаватиметься безкоштовно.

«Саме такий законопроєкт буде передбачати стовідсотковий державний контроль за фінансами, які будуть зібрані на базі обов’язкового медичного страхування, і вся система охорони здоров’я матиме більше фінансових ресурсів для того, щоб розвивати лікувальні заклади й надавати українцям правильну, фахову, безоплатну медичну допомогу. Крім того, обов’язкове медичне страхування дасть можливість оплачувати усім медичним працівникам заробітну плату хоча б на рівні сусідньої Польщі», – зазначила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» закликала уряд, Президента та парламент до спільної роботи, яка забезпечить українців безоплатною медичною допомогою, а медпрацівників – гідними заробітними платами.

За інформацією пресслужби “Батьківщини”.