Черкаська обласна виборча комісія розглядає звернення щодо законності сумісництва посад зі сторони депутата Черкаської обласної ради та заступника міського голови Юрія Ботнара. Про це на своїй сторінці у “Фейсбук” написав ініціатор розгляду, депутат обласної ради Вадим Гайович.

За його інформацією, 22 квітня комісія вдруге не змогла зібрати кворум для початку засідання і розгляду депутатського звернення.

“Коли я прийшов, то в коридорі було присутньою багато побратимів Юрія Андрійовича. Я, звісно, міг привести з собою ще більше людей, але прийшов один. Замість того, щоб створити нормальні умови для роботи комісії Юрій Андрійович влаштував скандал. Спочатку пів години перед своїми однопартійцями він мене ображав останніми словами, висловлювався непристойно, говорив речі, які нормальна, поважаюча себе людина при здоровому глузду не може собі дозволити по відношенню до іншого. Імпровізував, різні видумки вигадував, фантазував як кажуть на ходу. Повністю аморальний спітч з нецензурними висловлюваннями. Дуже прикро, що мій колега за 5 років на відповідальній посаді так і не навчився себе поводити як людина. Як і не навчився працювати в правовому полі. Скажу відверто, що мені соромно бути колегою такої людини, от і все. Сподіваюсь Юрій Андрійович викладе відео, яке знімала його помічниця, в мережу, щоб у громади була можливість переконатися в “високому рівні культури” свого обранця”, – описав “дійство” Гайович.

“Юрій Андрійович також обіцяв, що на сесії він планує мене на камери побити, як він це зробив з Лєбєцовим прямо за трибуною. Щоправда, не знаю, як він дістане до мого обличчя, адже для нього це неможливо навіть в баскетбольному стрибку з табуретки”, – жартома додав Гайович, натякаючи на значну різницю в зрості між собою і Ботнаром.

Додамо, що також на сайті міської ради зареєстровано петицію, в якій вимагається звільнити Ботнара з посади заступника, оскільки він не виконує свої обов’язки. Збір підписів під нею триває.

Цікаво також, що свого часу Юрій Ботнар полум’яно боровся за складання мандата депутата облради головою Черкаської райдержадміністрації Анатолієм Ярішем, бо вважав, попри притомні роз’яснення всіх відповідних служб, що той суміщає дві посади незаконно. Коли ж справа дійшла до нього, то Ботнар вчепився у свій депутатський значок мертвою хваткою. Так само запекло із неабияким жаром пан Ботнар боровся із “дерибаном” Соснівки, однак після виділення там ласої ділянки його батькові – заспокоївся.