Суддя Соснівського районного суду міста Черкаси виніс вирок двом чоловікам, які викрали електросамокат зі складського приміщення багатоповерхового будинку по вулиці Дашкевича. Їхні дії були кваліфіковані за частиною три статті 185 Кримінально кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднана з проникненням у інше приміщення). Інформує пресслужба суду.

За матеріалами справи, 16 грудня 2020 року близько 19 год. 00 хв. двоє чоловіків, 1991-го та 1988-го років народження, спільно та за попередньою змовою на таємне викрадення чужого майна, за допомогою металічного лому відкрили вхідні двері до підсобного приміщення (кладової), що знаходиться в багатоквартирному будинку по вулиці Дашкевича. Грабіжники проникли всередину приміщення та таємно викрали майно, а саме електросамокат, вартість якого становила 8333,33 грн., чим завдали власниці майна матеріальної шкоди на вищевказану суму.

В судовому засіданні обвинувачені свою винність у вчиненні кримінального правопорушення визнали повністю. Суд визнав обставиною, що пом`якшує покарання, щире каяття та сприяння розкриттю злочину, визнання вини в повному обсязі. Обставиною, що обтяжує покарання одного з обвинувачених, став рецидив злочину.

Таким чином, суд визнав чоловіків винними у вчиненні кримінального правопорушення та призначив покарання за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України: громадянину М. у вигляді трьох років позбавлення волі та громадянину Ю. у вигляді трьох років одного місяця позбавлення волі.

Також, суд стягнув з обвинувачених в рівних долях процесуальні витрати за проведення  експертизи на загальну суму 4413,15 грн. на користь держави.

На даний час вирок не набрав законної сили, він може бути оскаржений протягом 30 днів до апеляційного суду.