Засуджено жительку м. Черкаси, яка заволоділа бюджетними коштами шляхом обману (ч. 2 ст. 190 КК України). Інформують у пресслужбі обласної прокуратури.

Прокурор в суді довів, що 37-річна жінка систематично зверталася до департаменту соціальної політики Черкаської міської ради та подавала заяви про призначення їй усіх видів соціальної допомоги та декларації про доходи і майновий стан, до яких щоразу вносила неправдиві відомості.

Зокрема, у документах вона вказувала, що є одинокою матір’ю та самостійно виховує неповнолітніх дітей, приховуючи факт проживання в цивільному шлюбі з 43-річним чоловіком, який є батьком їхніх спільних дітей.

У результаті таких протиправних дій зловмисниця заволоділа коштами державного бюджету на суму понад 200 тисяч гривень.

Суд визнав жінку винною у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді 1 року позбавлення волі. З урахуванням щирого каяття обвинуваченої, її звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

За принципової позиції прокурора, судом задоволено цивільний позов в інтересах Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради про стягнення з обвинуваченої завданих нею збитків на суму понад 200 тисяч гривень.

На цей час вирок суду не вступив у законну силу.

Досудове розслідування проводилось СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.