До оперативників відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Черкаській області надійшла інформація, про те, що жителька міста Ватутіне Черкаської області організувала в місті Києві роботу місць розпусти. Жінка, разом зі спільниками винайняли декілька квартир в місті Києві та в подальшому завербували близько дванадцяти дівчат, віком від 18 до 35 років, які погодилися надавати сексуальні послуги за гроші. Половину заробленого дівчата віддавали сутенерам, решту залишали собі. Повідомляють у нацполіції Черкащини.

Оперативники спільно зі слідчими слідчого управління поліції Черкащини провели ряд санкціонованих обшуків за місцем проживання сутенерів, та за місцями надання послуг інтимного характеру. У результаті обшуків правоохоронці вилучили велику кількість грошових коштів, як у вітчизняній так і іноземній валюті, мобільні телефони, чорнові записи, банківські та телефонні картки.

Організаторці незаконного бізнесу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 статті 303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України. Жінку затримано в порядку статті 208 КПК України та вирішується питання про обрання їй міри запобіжного заходу. На даний час проводяться слідчі дії відносно інших членів угрупування по притягненню їх до кримінальної відповідальності.

Крім того, під час процесуальної дії в одній з квартир орендованих організаторкою, поліцейські виявили дівчину, яка надавала сексуальні послуги за винагороду. Відносно даної особи працівники поліції склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушення, передбаченого статтею 181-1 (Заняття проституцією) Кодексу України про адміністративні правопорушення.