Нове авто отримали Черкаси у межах проекту Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) за фінансової підтримки уряду Данії у співпраці з ГО “Інноваційні соціальні рішення”. На новенькому «Форді» мобільна бригада виїжджатиме для надання соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

«Два тижні тому під час зустрічі із представниками Фонду ООН у галузі народонаселення ми обговорили можливість надання для Черкас спеціального автомобіля для роботи виїзної бригади з протидії домашньому насильству. І ось він вже прибув до нас. Це має покращити надання такого виду допомоги у нашому місті», – відзначила заступниця міського голови Марина Гаркава.

В автомобілі є 8 місць, а також він обладнаний підйомником для осіб з інвалідністю. Авто перебуватиме на балансі Черкаського міського центру соціальних служб.

«Наявність сучасної автівки допоможе за необхідності оперативно реагувати на ситуації домашнього насильства і забезпечувати надання соціально-психологічної і інформаційної допомоги. Також можна буде за потреби забезпечити безпеку постраждалим від насильства», – розповіла директорка центру соціальних служб Людмила Савранська.

У складі мобільної бригади соціально-психологічної допомоги працюють водій, психолог і фахівець із соціальної роботи. Вони роблять як планові, так і екстрені виїзди за повідомленням поліції або постраждалих.

«Мікроавтобус, який ми отримали, значно покращить нашу роботу і надання послуг членам громади», – зазначає керівник мобільної бригади Андрій Миколенко.

Варто зазначити, що у Черкасах у межах проекту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Фонду ООН у галузі народонаселення та за підтримки міського голови Анатолія Бондаренка зроблено значні кроки з протидії насильству. Зокрема, в бюджеті розвитку міста виділені кошти на ремонт будівлі, де планується створення міського кризового центру. Створена і діє координаційна рада та робоча група з протидії домашньому насильству, працює мобільна бригада соціально-психологічної допомоги.

«Від імені громади Черкас дякую Фонду ООН в галузі народонаселення за підтримку та допомогу. Сподіваюся, що завдяки спільним зусиллям нам вдасться мінімізувати кількість проявів домашнього насильства та насильства за ознакою статі у нашому місті», – зауважує міський голова Анатолій Бондаренко.

У разі необхідності виїзду мобільної бригади соціально-психологічної допомоги можна звертатися за телефоном: (0472) 330-900.