За інформацією Степанецької ОТГ, завдяки камерам відеоспостереження, які встановленні на території населених пунктів громади, вдалося викрити групу зловмисників, які працювали на території декількох районів.

Наприкінці травня була пограбована садиба в Мартинівці. Господарі звернулися до поліції та до в. о. старости Мартинівського старостинського округу Алли Буслі. За допомогою камери відеоспостереження, яка встановлена на перехресті вулиць села Мартинівки було зафіксовано рух підозрілого не місцевого автомобіля.

Отримавши запис, поліцейські оперативно встановили вірогідних крадіїв, які, як з’ясувалось, «працювали» у Канівському, Смілянському, Шполянському, Чигиринському і Драбівському районах.

Відзначимо, що камери відеоспостереження у громаді було встановлено завдяки сприянню Благодійної організації «Благодійний фонд «МХП-ГРОМАДІ» за фінансової підтримки ПрАТ «Миронівський хлібопродукт».

Відділ економіки та інвестицій Степанецької ОТГ подав на оцінювання проект «Безпечна громада – спільний інтерес, спільна відповідальність», який було позитивно оцінено конкурсною комісією та прийнято рішення про фінансування.

Проект передбачав обладнання системи відеоспостереження, що вплинуло б на зниження числа дорожніх пригод, кримінальних злочинів та надзвичайних ситуацій і дало б можливість сформувати єдину систему упередження та профілактики правопорушень.