Творці патріотичного фільму “Наші котики, або Як ми полюбили лопати в умовах обмеженої антитерористичної операції з тимчасовими елементами військового стану” показали офіційний трейлер стрічки. На широких екранах вона з’явиться вже в листопаді цього року.

blank

Творці фільму не конкретизують, у якому з добровольчих підрозділів відбувалися події, проте в одному з епізодів трейлера на стіні вогневої точки можна бачити елементи шеврона підрозділу “Холодний Яр”, сформованого в основному з черкащан – під командування Євгена Войцехівського (позивний “Чех”) група входила до добровольчого батальйону “Айдар” і базувалася у Щасті на Луганщині. Пізніше шеврон з холодноярським гаслом і перехрещеними шаблями став популярний практично в усіх підрозділах, але у 2014-у він був лише у “Айдарі”…

 “Ми на фронті завжди жартували. Особливо над ворогом. Бо гумор – це найкращі ліки проти того жаху та біди, що несе війна”, – описав відчуття військових на фронті ветеран, а також виконавець однієї з головних ролей у фільмі Дмитро Тубольцев.

До речі, фрагмент фільму показали на російському телебаченні в етері однієї з програм. Російський телеведучий озвучив опис фільму, який його обурив: “Художній фільм “Котик з палаючими очима” – це не просто ще один фільм, це художня терапія для українського суспільства. Створений на високому художньому та технічному рівні для широкої глядацької аудиторії, фільм в іронічній комедійній формі дозволить українцям позбутися від травм війни і побачити нові прояви героїзму, тому що, незважаючи на всі труднощі, український народ зупинив військову агресію набагато потужнішого і підступного ворога”.

“Наші котики” – це трагікомічна історія про пригоди бійців АТО, що трапляються з ними під час бойового чергування на “найглухішій” з усіх можливих позицій фронту. Головні герої – інженер, актор, футбольний тренер і продавець квітів, які йдуть добровольцями на війну. Події фільму розгортаються у 2014 році, на початку гарячої фази подій на сході.

Стрічка створюється кінокомпаніями Бедлам Продакшн (США), Директорія Кіно (Україна) та Банесто Продакшн (Канада) за підтримки Українського Культурного фонду. Режисер і автор сценарію – Володимир Тихий, який відверто позиціонує фільм як “неполіткоректний” до всіх ворогів України.

Переглянути перший трейлер фільму, який так “схвилював” ворогів і має повеселити українців можна на Youtube.

blank