Весна 2023 на Черкащині поки що поводить себе досить обережно. Вона вже поманила квітневим теплом, а зараз ненадовго повертається у кліматичні рамки березня. Інформує головний синоптик Черкащини Віталій Постригань.


Завтра погоду нашого регіону формуватимуть малоактивні атмосферні фронти, які зумовлять невеликі опади у вигляді дощу та мокрого снігу. З північними вітрами до нас почне надходити більш прохолодне повітря і денний максимум температури після недавніх 10-12º тепла завтра до 4-6º тепла. Вночі очікується близько 0º.

У вихідні, головним домінантом у формуванні спокійної та сухої погоди Черкащини стане антициклон «JEANINE». Температура вночі 2º морозу – 3º тепла, вдень 7-12º тепла.

На наступному тижні весна активніше візьметься за свою справу: прогнозуємо дуже теплу, суху та комфортну погоду.

До відома, за 76 років метеорологічних спостережень у м. Черкаси, найбільш рання дата переходу середньодобової температури через +8º, з якої пов’язане закінчення опалювального сезону – 18 березня 1990 року. У цьому році є всі передумови для його закінчення на 1,5-2 тижні раніше звичайних строків (12 квітня).