Щороку в четверту суботу листопада Україна та світ вшановує День пам’яті жертв голодомору. Із цією метою 27 листопада Черкаський обласний краєзнавчий музей організовує заходи, у ході яких відвідувачі музею можуть переглянути документальні свідчення злодіянь сталінського режиму, які той здійснював над українцями.

В основі експонатів планується оновлена експозиція, що дасть відвідувачам відповіді не лише на питання, пов’язані з трагедією українського села 1920-1930-х рр, а й покаже форми спротиву, зокрема, селян Черкащини проти тодішньої влади та методи виживання в цей складний час.

Експозиція отримала назву «Зерна пам’яті». Присвячена вона Голодомору 1932-1933 рр., що був наймасштабнішим геноцидом проти українського народу.

Гостей краєзнавчого музею зустрічатиме та розповідатиме про страшне лихоліття науковий співробітник Мірошник І.П. Під час екскурсій буде дотримано усіх протиепідеміологічних рекомендацій.

Довідки за телефоном: 0970983676.Вартість: дорослі — 45 грн., пенсіонери, студенти — 30 грн., діти — 25 грн. Тривалість екскурсії — 45 хв. Подія у Фейсбуці: Зерна пам’яті.