Правоохоронці оперативного підрозділу відділу міграційної поліції, слідчі та поліцейські батальйону поліції особливого призначення  ГУНП в Черкаській області, а також працівники Черкаської окружної прокуратури викрили чоловіка, який завантажував та розповсюджував дитячу порнографію. Про це повідомляє пресслужба ГУНП.

Житель Звенигородського району в мережі Інтернет здійснював завантаження та розповсюдження дитячої порнографії.

Працівники відділу міграційної поліції, спільно зі слідчим Черкаського районного управління поліції, за силової підтримки бійців батальйону поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Черкаській області провели обшук у 28-річного черкащанина.

У нього виявили та вилучили персональний комп’ютер на якому відбувалося завантаження продукції через мережу Інтернет та значну кількість відео та фото матеріалів, що містять порнографічний характер та можуть також належати до дитячої порнографії. Окрім того, виявили подрібнену речовину зеленого кольору рослинного походження, яка містилася в 7 паперових згортках та 5 поліетиленових пакетах.

За даним фактом Черкаським районним управлінням поліції ГУНП в Черкаській області відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 301-1 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

За скоєне чоловіку може загрожувати до десяти років позбавлення волі.