Черкасці хочуть щоб в місті були обмеження на пільговий проїзд у тролейбусах. Відполвіну петицію сьогодні зареєстровано на офіційному сайті Черкаської міської ради.

“Черговий страйк перевізників оголив чергову проблему транспорту у Черкасах – величезна кількість пільговиків у тролейбусі. Доїхати до роботи чи з неї у години пік нереально, так як тролейбуси переповнені в основному пенсіонерами, які їдуть чи до лікарні, чи на дизель. До їх кількісті можна також додати студентів та учнів.

Я розумію, що позбавити безкоштовного проїзду пенсіонерів, у яких пенсія ледве дотягує до прожиткового мінімуму, міській владі ніхто не дозволить. Тому пропоную залишити пенсіонерам безкоштовний проїзд НЕ у часи пік з 9-30 до 16 години. А для студентів та учнів повернути проїзні (до сих пір не розумію чому від них відмовилися).

Вважаю ці міри дозволять “вбити двох зайців одним пострілом”: по-перше, збільшить кількість пасажирів, що оплачують проїзд, по-друге, дозволить тролейбусному парку збільшити свою рентабельность, та зберегти вартість проїзду 2 грн.” – йдеться у петиції.