За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) унаслідок ракетних ударів по Чигиринщині. Про це йдеться на офіційній сторінці Офісу Генерального прокурора України у “Фейсбук”.

blank

“За даними слідства, 16 липня 2022 року військовослужбовці РФ, у порушення норм міжнародного гуманітарного права, завдали чергових ракетних ударів по об’єктам цивільної інфраструктури Черкаської області. Внаслідок обстрілу відбулась пожежа на площі близько 1000 кв. м, знищено господарську будівлю одного з місцевих підприємств та пошкоджено лінію електропередач. За попередніми даними загиблих та поранених немає. Будь-які військові об’єкти поряд із пошкодженими цивільними об’єктами відсутні”, – йдеться у повідомленні.

blank

Допис проілюстрований фото із місця надзвичайної події, де видно величезну вирву на місці вибуху та знищене пожежею приміщення ферми.

blank

Нагадаємо, як повідомив начальник Черкаської воєнної адміністрації Ігор Табурець, в одному із сіл Чигиринської тергромади учора ворог двома ракетами поцілив у сільгосппідприємство. Обійшлося без жертв. Знищено сільгосптехніку та завдано шкоди нечисельному поголів’ю худоби.

“Там перебували свійські тварини: поросята і кури. На жаль, серед денацифікованих виявилося кілька тваринок. Це ракети випущені з тяжких бомбардувальників, які летіли з південного регіону. Ракети класу “земля-повітря” Х-101. Дороговартісні ракети. Близько 13 мільйонів коштує така одиниця. Вони (росіяни – ред.) не цураються бити по цивільному об’єкту посеред чистого поля. До населеного пункту – близько кілометра. У будинках повилітало скло. Взагалі там немає жодного військового об’єкту. Це старе недобудоване містечко, яке безлюдне. На щастя, відбулося без жертв. Це приміщення 10 на 60. Маленьке приміщення. Мабуть, була якась інформація щодо нього”, – заявив Табурець в ефірі “Еспресо”.