З 1 лютого аптека №3 ТОВ «Авіцена», що знаходиться на території міського ринку у Золотоноші за адресою: вулиця Шевченка, 96-Є, розпочала відпуск ліків для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, – мешканців Золотоніської ОТГ. Вони мають право на безоплатне придбання медикаментів за рецептами лікарів. Про це повідомила головний спеціаліст управління праці та соціального захисту населення Золотоніського міськвиконкому Олена Строкань, пише сайт zoloto.city.

Хто саме з цієї категорії населення може отримати безкоштовні ліки у разі амбулаторного лікування?

Незалежно від розміру середньомісячного сукупного доходу сім’ї:

особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорій 1 та 2;
неповнолітні діти померлих громадян, віднесених до категорій 1 та 2, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.
Якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї з розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, пільги надаються:

особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до категорії 3;
неповнолітнім дітям померлих громадян з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесених до категорії 3, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою;
дітям, потерпілим від Чорнобильської катастрофи.
Документом, що дає право зазначеним категоріям пільговиків на безкоштовне забезпечення ліками, є довідка управління праці та соціального захисту населення, яку можна отримати у кабінеті №5.