Завершився «Тиждень освіти для дорослих», що проводився з 10 до 16 вересня з ініціативи ООН у 50 країнах світу. У рамках тижня в Територіальний центр надання соціальних послуг м.Черкаси провели цикл лекцій та відкритих занять. Їх слухачами стали більше сотні містян літнього віку. Інформує пресслужьба Черкаської міської ради.

Заняття з краєзнавства, основ здоров’я, екології, історії, психології, мови та літератури, особистого розвитку та самопізнання, життя людства і планети викликали цікавість у відвідувачів.

“Набувати нових знань людина може і повинна упродовж всього життя. Це європейська та світова практика. І вік – не завада. Часто навпаки, саме на пенсії у багатьох з’являється час для самоосвіти чи улюбленої справи. Міська влада Черкас підтримує ініціативи для покращення життя людей срібного віку, системно впроваджує низку соціальних програм. І збільшення кількості відвідувачів Терцентру свідчить, що ми на правильному шляху”, – прокоментувала заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.

“Я розповідала на лекції про національні парки і заповідники Черкащини. І як викладачка, побачила, наскільки необхідні такі заняття. Вони розширюють світогляд, зацікавлюють, мотивують, пробуджують любов до рідної землі, до України. Вважаю, що освіта дорослих має популяризуватися і розвиватися”, – зазначила доцент, кандидат економічних і природничих наук Світлана Бєляєва, яка вже рік є і відвідувачкою Терцентру.

“Я із задоволенням побував на кількох лекціях. Цікаво, пізнавально. Взагалі, дякую всім працівникам Терцентру. Тут ми спілкуємося, знаходимо заняття до душі та однодумців, підтримуємо один одного. Я нарешті зайнявся танцями, про що мріяв з молодості. Почуваю себе потрібним, а це для літніх людей дуже важливо”, – поділився враженнями черкасець Володимир Кочержинський.