Вимагали гроші двоє молодих чоловіків, 21 та 22 років. Від 33-річного черкащанина вони хотіли плату за «кришування». Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за вимагання. Наразі зловмисникам повідомлено про підозру. Розповіли у пресслужбі поліції області.

Поліцейські викрили фігурантів спільно з оперативниками СБУ та під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.

Слідчі обласного Главку поліції задокументували злочинну діяльність двох ділків, 21 та 22 років, які вимагали гроші з 33-річного чоловіка за «кришування». Вони погрожували йому насильством та фізичною розправою, якщо той відмовиться сплатити їм 1000 доларів США й в подальшому по 300 доларів щомісяця.

Зловмисників затримали у процесуальному порядку відповідно до статті 208 КПК України. Поліцейські вилучили речові докази. Дії правопорушників слідством кваліфіковані як вимагання, вчинене організованою групою або поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Наразі суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, яка складає 300 000 гривень для одного затриманого та 272 000 гривень для іншого.

За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.