До резиденції Блаженнійшого Митрополита Епіфанія нещодавно завітало духовенство парафій Черкащини, які минулого року послідували Томосу та доєдналися до автокефальної Української Православної Церкви.

Предстоятель ПЦУ поспілкувався зі священниками з приводу актуальних питань церковного життя та задовольнив їхнє прохання про утворення Смілянського ставропігійного благочиння, до якого увійшли їхні парафії. Благочинним Блаженнійший владика призначив ігумена Ахілу (Багрія), про що вручив йому відповідний указ.

«Вітаю вас, дорогі отці. Зараз час багатьох випробувань, але ви не побоялися й проявили відвагу у своєму рішенні. Наша справа благородна, ми не бажаємо іншим зла, а лише прагнемо мати єдину Церкву і для цього немає ніяких канонічних заборон. Зараз є унікальна можливість для єднання заради спільного служіння Богу і своєму народу, щоби згубна ідеологія «русского міра» більше ніколи не отруювала душі наших людей», – зазначив Митрополит Епіфаній.

Окрім того, Його Блаженство вручив ігумену Ахілі і найстаршому священнику благочиння, брату покійного митрополита Софронія протоієрею Петру Дмитруку іменні єпитрахилі.