Днями члени виконкому ухвалили рішення «Про підсумки відпочинку та оздоровлення дітей Канівської об’єднаної територіальної громади в 2019 році». В цілому за словами начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Лариси Лебедєвої станом на 1 листопада ц.р. забезпечено оздоровленням та відпочинком 1989 дітей, що складає 74,1%, з них дітей пільгових категорій – 1088. Повідомили у прес-службі громади.

Так, у 6 пришкільних таборах з денним перебування (5 – в м.Канів, 1 – в с.Яблунів) та оздоровчому таборі при санаторній школі-інтернату відпочило та оздоровилося 852 дітей, з них: – 703 дитини в пришкільних таборах з денним перебування; 149 дітей – в оздоровчому таборі при санаторній школі-інтернат.

З міського бюджету на харчування дітей в пришкільних таборах використано 328,5 тис.грн. Діти забезпечувалися дворазовим харчуванням, середня вартість якого на одну дитину склала 33,54 грн. В раціон включалися свіжі овочі та фрукти.

Оздоровлювалися канівські діти і за межами міста. Так, за путівками Центру первинної медика-санітарної допомоги направлено на оздоровлення – 71 дитину, з них:

до обласних санаторіїв – 60 дітей: «Городище, «Сосновий бір», «Пролісок», «Руська поляна».
до санаторіїв за межами області – 11 дітей: «Джерело», санаторій ім.Чкалова, Бердянський.
За путівками управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА направлено:

до оздоровчого центру ПП «Фортеця-Тур» (Одеська обл.) – 14 дітей.
до дитячого оздоровчого табору «Тимурівець» (Черкаська обл.) – 4 дітей.
За путівками Черкаського регіонального відділення Дитячого Фонду України – 2 дітей.

У дитячих Центрах «Артек» і «Молода гвардія» оздоровлено 16 дітей.

Всього оздоровлено відділом 34 дитини. Решта дітей міста оздоровлювалися за рахунок підприємств, профспілок та батьків.