У житлових будинках потеплішає 7 жовтня. Про це Суспільному повідомив заступник директора з теплопостачання та збуту підприємства Микола Кушнір. З його слів, 28 бюджетних установ  із 99, та 10%  житлових будинків  готові до початку опалювального сезону. Всього ця установа обслуговує 1364 об’єкти.

Пенсіонер Микола Басько  живе в будинку, біля якого відбувається ремонт теплової мережі.  На думку чоловіка опалювальний сезон розпочинати рано.

«Як стане холодно, то хата не зразу охолоне, дня 2-4 температура буде нормальна навіть при +5».

З півторарічною донькою в цьому мікрорайоні проживає Віта Домашич. Розповідає, обігріває кімнату  конвектором.

«Коли ідуть дощі, то да сиро так відчувається, а коли погодка хороша, то – нормально».

Порив на тепловій мережі на вулиці Новопречистенській стався під час 4 етапу гідравлічних випробувань який завершився 26 вересня. Нині його ліквідовують.

Сергій Сидоренко –  заступник начальники району теплових мереж  Черкаської ТЕЦ: «Було пошкодження теплової мережі по прямому та  зворотному трубопроводу. Зараз роботи по замінні ділянок трубопроводу завершені, тривають роботи по ізоляції, і засипання розкопки та відновлення асфальтного покриття».

Зі слів заступника начальника району теплових мереж Сергія Сидоренка за пів року під час гідравлічних випробувань  сталося 105 поривів. Чоловік розповідає як їх виявляють:

Черкаська теплоелектроцентраль готова забезпечувати усі 1364 об’єкта теплом, говорить заступник директора з теплопостачання та збуту Микола Кушнір. Чоловік додає – не всі вони  провели необхідні заходи підготовки до опалювального сезону.

«Вони не провели гідравлічні випробування своїх внутрішніх мереж, тиском 6 кілограм,  не провели промивку мереж, що вплине на теплопостачання не ізолювали труби особливо підвальні приміщення».

Зі слів Миколи Кушніра, опалення у всіх будинках та бюджетних установах увімкнуть після здачі ними необхідних документів про проведення заходів безпеки.