Нові подробиці про отруєння дітей у черкаській гімназії №1 розповів речник обласного управління ДСНС Констянтин Проценко.

15 квітня о 11:45 год., із гімназії №1 вул. Святотроїцька, 68, до оперативно-координаційного центру Управління надійшло повідомлення, про розпилення у приміщенні гардеробу невідомого газу. Одразу після отримання повідомлення, у відповідності до інструкцій взаємодії, було проведено оповіщення усіх служб екстреного виклику.

Від Управління ДСНС на місце події прибули, чергова зміна оперативно-координаційного центру і черговий караул 2-ї пожежно-рятувальної частини Черкаського гарнізону.

Також до навчального закладу прибуло відділення хімічного, радіологічного та бактеріологічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління, фахівці якого провели заміри повітря на наявність аміаку, хлору, сірководню, та горючих газів. Відповідно до отриманих даних експрес аналізу, перевищень гранично-допустимих концентрацій в повітрі не виявлено. Радіаційний фон в гімназії в нормі.

Приміщення в якому сталося розпилення невідомого газу провітрено, евакуація учнів не проводилася, навчальний процес не призупинявся.

Працівниками швидкої медичної допомоги на місці проводиться обстеження учнів.

Станом на 14:00 год. до Черкаської обласної дитячої лікарні для додаткового обстеження госпіталізовано 68 учнів. Станом на 15:00 годину, 25 учнів вже залишили лікувальний заклад. Обстеження триває.

На місці події працюють усі служби екстреного виклику міста Черкаси, Управління Служби безпеки України в області, Головного управління Національної поліції в області, оперативна група Управління ДСНС на чолі з заступником начальника Управління, Олександром Горобцем, а також фахівці комунальної установи „Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради“. Керівництво Черкаської області та міста Черкаси. О 14:00 годині розпочалося засідання міської комісії з питань техногенно екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.