Сьогодні вночі під час патрулювання міста, екіпаж поліцейських зупинив автомобіль Toyota Carina за порушення правил дорожнього руху. За кермом знаходився громадянин з явними ознаками алкогольного сп’яніння. У встановленому законом порядку, чоловіка доставили до лікаря-нарколога, де за результатами огляду встановили, що громадянин керував автомобілем напідпитку. Окрім цього, інспектори з’ясували, що водій обмежений в праві керування транспортними засобами. Інформують у пресслужбі патрульної поліції Черкащини.


Поліцейські склали на керманича адміністративні протоколи за ч.1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП, ч.3 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП та винесли постанову за ч.2 ст. 122 (Порушення користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку) КУпАП.

Усього за минулу ніч черкаські патрульні виявили випадків керування транспортним засобом в стані сп’яніння. Кожен правопорушник отримав свій адміністративний протокол за статтею 130 КУпАП (Керування в стані сп’яніння). Матеріали справ направлено до суду для розгляду.

Вкотре нагадаємо про відповідальність за керування транспортними засобами в стані сп’яніння:

за ч. 1 ст. 130 — 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;
за ч. 2 ст. 130 — 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;
за ч. 3 ст. 130 — 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.